اکسید روی دارویی

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست اخبار | دوشنبه 21 مرداد 1398 در ساعت 13 : 44 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

 

مصارف دارویی و بهداشتی اکسید روی

اکسید روی از رشد قارچ‌ها جلوگیری می‌کند، خواص آنتی استاتیک، قارچ کشی و ثبات امولسیون پلیمرهای واینیل می‌تواند به اکسید روی نسبت داده شود. این ترکیب به منظور ایجاد اثرات بیشتر جهت جلوگیری از رشد قارچ ها، به قارچ کش‌ها اضافه می‌گردد.
جدا از این کاربردها، این ترکیب و مشتقات آن می‌توانند به عنوان ضدحریق، در باطری‌ها، سلول‌های سوخت، چسپ، درزگیرها و سیمان یافت شوند.
مصارف پزشکی اکسید روی
اکسید روی دارای خواص ضد باکتریایی می‌باشد، به همین دلیل به طور گسترده برای درمان بیماری‌های پوستی متعدد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترکیب به طور معمول به منظور کمک به تسکین تحریک پوستی، سوختگی‌های جزئی و بریدگی‌ها استفاده می‌شود و همچنین برای پوست‌های خشک و ترک خورده نیز کاربرد دارد.
این ترکیب عمدتا برای درمان و پیشگیری جوش پوشک استفاده می‌شود و اساسا یک سد محافظ بین پوست و پوشک ایجاد کرده و بنابراین به جلوگیری از جوش کمک می‌کند.
این ماده به پودر بچه، شامپوهای ضد شوره‌ی سر، کرم‌های ضد عفونی کننده و نوارهای جراحی به دلیل خواص دارویی آن افزوده می‌شود. همراه با اکسید آهن به منظور ایجاد لوسیون کالامین استفاده می‌شود.
اکسید روی با اوژنول به منظور تشکیل روی اوژنول ترکیب می‌گردد، که در صنعت برای برنامه‌های ترمیمی و پروتز استفاده می‌شود.
توانایی درمان خارش و سوزش پوست با استفاده از این ترکیب یک جزء مهم در بسیاری از شیاف‌های رکتال بوده که به منظور از بین بردن سوزش و ناراحتی ایجاد شده توسط بواسیر استفاده می‌شود.
این ترکیب یک منبع روی غذایی بوده که برای انجام طیف گسترده‌ای از واکنش‌های بیوشیمیایی در بدن مورد نیاز می‌باشد. بنابراین این ترکیب به مکمل‌های غذایی یا ویتامین‌ها اضافه می‌گردد. به عنوان یک افزودنی خوراکی، اکسید روی می‌تواند در ویتامین‌ها و غلات غنی شده از مواد معدنی یافت شود. با توجه به خواص قارچ کشی آن‌ها، این ترکیب در بسته‌بندی گوشت، ماهی و محصولات سبزی نیز استفاده می‌شود.

 

مصارف آرایشی اکسید روی
اکسید روی مصارف متعددی در صنعت آرایشی دارد. این ترکیب می‌تواند اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید را جذب کند و در نتیجه از پوست در برابر نور خورشید و اثرات خسارت‌زای دیگر اشعه‌ی ماوراء بنفش محافظت می‌کند.
این ترکیب یکی از مهم‌ترین اجزای لوازم آرایشی معدنی می‌باشد. از آن‌جا که اکسید روی توسط خورشید جذب نمی‌گردد، هیچ نوع تحریکی در پوست ایجاد نمی‌کند. این ماده غیر جوش‌زا و غیر آلرژیک نیز می‌باشد.
اکسید روی در ساخت اسپری‌ها و صابون‌ها نیز کاربرد دارد، به حذف بوی بد بدن و جلوگیری از رشد باکتری‌ها کمک می‌کند، پوست را تسکین داده و از پوست در مقابل اشعه‌های مضر نیز محافظت می‌کند.
با این حال، شما باید هنگام استفاده از اکسید روی یا مواد آماده‌ی آن بر روی پوست خود، کمی مراقب باشید. این ماده نمی‌تواند برای زخم ها و سوختگی های شدید استفاده شود. همچنین باید مراقب بود که این ماده وارد دهان و چشم ها نشود. قرار گرفتن در معرض دود اکسید روی می‌تواند ریه‌ها را تحریک کند و باعث "تب بخار فلز" گردد که می‌تواند علائمی شبیه به سرماخوردگی ایجاد کند. بنابراین، استنشاق بخار اکسید روی خطرناک است، هر چند خود اکسید روی سمی نیست.

 

 

 

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :